به گزارش خبرگزاری حوزه به نقل از روابط عمومی دفتر امام جمعه زاهدان، حجتالاسلاموالمسلمین مصطفی محامی نماینده ولیفقیه در سیستانوبلوچستان در خطبههای نماز جمعه این هفته زاهدان، یکی از راههای تحصیل تقوای الهی را تلاش برای خدمت بی منت به مردم و تخلق به مکارم اخلاق بدون فخر فروشی عنوان کرد و گفت: امام سجاد(ع) در دعای مکارم اخلاق صحیفه سجادیه از خداوند متعال دو درخواست داشته و بیان میکند "وَ أَجْرِ لِلنَّاسِ عَلَی یَدِیَ الْخَیْرَ وَ لَا تَمْحَقْهُ بِالْمَنِّ" بدین معنا که خداوندا خیر و نیکی را به دست من برای تمام مردم جاری ساز و آن را با آلوده شدن به منّت نابود نکن
وی به بیان چند نکته ذیل این دعا پرداخت و بیان کرد: این دعای امام سجاد(ع) نشان از توحید و درخواست از خداوند متعال است زیرا حقیقت بندگی به همین دعاهاست و اینکه انسان باور داشته باشد هر چه هست برای خداست و هرچه بخواهیم انجام دهیم باید از خداوند متعال درخواست کنیم و اگر امام سجاد(ع) به دنبال خیر رسانی به مردم است آن را از خداوند متعال درخواست میکند.
امام جمعه زاهدان، نکته دوم ذیل این دعا را درخواست توفیق خدمت به مردم از خداوند متعال و تلاش در این جهت دانست و تصریح کرد: خیر رساندن به مردم نمونههای کوچک و بزرگ دارد و هر کس در هر جایگاه و امکاناتی که در اختیار دارد میتواند وجود نافعی برای مردم داشته باشد مانند برداشتن یک سنگ از مقابل پای مردم؛ تا رد کردن یک فرد ناتوان از خیابان و یا برداشتن یک بار سنگین که همه اینها به نوعی کار خیر است.
نماینده ولیفقیه در سیستانوبلوچستان گفت: خدمت به مردم تنها کمک مالی نیستف بلکه ممکن است فردی با جسم و توان بدنی خود به دیگران کمک کند و یا در مواردی با ارائه آموزشهای لازم خدمتگذار مردم باشیم و نکته مهم این است که انسان روحیه خدمتگزاری داشته باشد.
وی عنوان کرد: درخواست خیر جاری بر دستان امام سجاد(ع) برای کمک به مردم حاوی پیام است آن هم اینکه گاهی فعالیت انسان با انجام یک کار خیر به پایان میرسد اما امام درخواست دارد که کار خیر او جریان داشته باشد و همواره در حال خدمت رسانی به مردم باشد.
وی افزود: نکته سوم ذیل دعای امام سجاد(ع) این است که خداوند متعال روزی رسان و حلال مشکلات مردم است، اما نکته مهم این است که توفیق پیدا کنیم تا حل مشکلات مردم به دست ما باشد.
امام جمعه زاهدان عنوان کرد: در روایت آمده است که اگر کسی مورد رجوع مردم قرار دارد نباید از این مراجعات خسته شود زیرا این لطف خداوند شامل حال او شده که میتواند مشکلات مردم را حل کند و از این جهت باید سپاسگزار باشد.
وی گفت: در جبهه دفاع و شهادت نیز خداوند متعال کار خود را پیش میبرد و اگر عدهای از رفتن به جبهه سر باز زده و دوستان خود را نیز از رفتن به جبهه منصرف میکنند چیزی که مقدر شده اتفاق افتاده و افرادی توفیق پیدا میکنند تا در راه خدا شهید شوند و عدهای نیز از فوز شهادت محروم میشوند.
حجتالاسلاموالمسلمین محامی بیان کرد: این روزها جامعه ما محتاج استجابت این دعاست و در دورانی که سختی معیشتی و تنگنای اقتصادی وجود دارد باید از خداوند متعال بخواهیم تا توفیق کنیم در هر حد و اندازهای به مردم کمک کرده و خدمتگذار باشیم.
وی گفت: در دوران دفاع مقدس به طور مکرر اتفاق افتاد که برخی شرایط مالی مناسب نداشتند و به لحاظ کمی نمیتوانستند کمک زیادی به جبهه و جنگ داشته باشند و مورد تمسخر منافقان قرار میگرفتند اما خداوند میفرماید این افراد تمام توان خود را برای پشتیبانی از جبهه گذاشتهاند.
امام جمعه زاهدان تصریح کرد: نکته چهارم ذیل دعای امام سجاد(ع) این است که خدمتگزاری به مردم را با منت گذاشتن خراب نکنیم.
وی با اشاره به آیه ۲۶۴ سوره مبارکه بقره گفت: در این آیه آمده است که «یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لا تُبْطِلُوا صَدَقاتِکُمْ بِالْمَنِّ وَ الْأَذی» بدین معنا که ای کسانی که ایمان آوردهاید خدمات و کمک هایی که به مردم دارید را با منت گذاری از بین نبرید.
حجتالاسلاموالمسلمین محامی بیان کرد: در روایات آمده است که اگر خبردار شدید برادر مومن شما نیازی دارد قبل از اینکه به شما بگوید به او کمک کنید زیرا اگر صبر کنید تا نیازش را به زبان بباورد آبروی از دست رفته او به مراتب ارزش بیشتری از کمکهای شما دارد.
وی گفت: امام سجاد(ع) در جمله دوم این دعا میفرماید "وَ هَبْ لِی مَعَالِیَ الْأَخْلَاقِ ، وَ اعْصِمْنِی مِنَ الْفَخْرِ" بدین معنا که خداوندا اخلاق شریفه و بلند مرتبه به من ببخش و از فخرفروشی نگاهم دار. امام جمعه زاهدان به بیان نکاتی ذیل این دعای امام سجاد پرداخت و گفت: دعا زمانی مستجاب میشود که در مقام عمل نیز به دنبال کسب آن باشیم و مکارم اخلاق صرفاً با نشستن در خانه محقق نمیشود بلکه نشان واقعی بودن دعا این است که در مقام عمل به دنبال آن باشیم و سپس در دعاهایمان آن را از خداوند متعال طلب کنیم.
وی ادامه داد: اگر به دنبال کسب مکارم اخلاق هستیم باید در این جهت تلاش، برنامه ریزی و برای کسب معنویت و تهذیب نفس تمرین کنیم و مراقبت از نفس داشته باشیم تا اخلاق بد خود را از بین برده و به تدریج اخلاق نیکو کسب کنیم.
امام جمعه زاهدان افزود: نکته دوم در این جهت این است که باید همت ما بالا و بلند باشد همانگونه که امام سجاد(ع) در این مکارم اخلاق را میخواهد، زیرا که اخلاق دارای مراتب است و ما نباید به سطح پایین آن اکتفا کنیم.
وی گفت: نکته سوم این است که اگر انسان توفیق دستیابی به مکارم اخلاق را پیدا کرد دچار غرور و فخرفروشی نشود زیرا این فخر فروشی مکارم اخلاق را بی اثر و باطل میکند.
نماینده ولیفقیه در سیستان وبلوچستان در بخش دیگری از خطبههای نماز جمعه زاهدان یکی از راههای تحصیل تقوای الهی را تلاش برای گسترش فرهنگ دینی، اخلاق اسلامی و فرهنگ خدمتگزاری به مردم در جامعه اسلامی دانست و اظهار داشت: پنجشنبه ۳۰ ذی القعده مصادف با شهادت امام جواد(ع) میباشد که ایشان امام در سن هشت سالگی به امامت رسید و به مدت ۱۷ سال مسئولیت امامت جامعه را عهده دار بود و در سال ۲۲۰ هجری قمری و در سن ۲۵ سالگی به دستور معتصم عباسی به شهادت رسید.
امام جمعه زاهدان به بیان روایتی از امام جواد(ع) پرداخت و افزود: نصیحت امام جواد(ع) به یکی از اصحاب این بود که صبر را بالش خود قرار داده و و فقر را در آغوش بگیر و اگر در زندگی با سختی و ناملایمات روبرو شدی آن را تحمل و شهوات خود را ترک کن زیرا تو از چشم خداوند پنهان نیستی و مشخص کن که میخواهی در مقابل خداوند چگونه باشی.
امام جمعه زاهدان اظهار کرد: امام خمینی(ره) بیان نمودهاند که عالم محضر خداست و در محضر خدا معصیت نکنید و باید توجه داشته باشیم که ما همه در محضر خدا هستیم و باید به این مسئله باور داشته باشیم، زیرا در این صورت دارای خود کنترلی خواهیم بود.
وی با اشاره به برخی مناسبتهای پیش رو از جمله دوشنبه ششم تیرماه سالروز ترور مقام معظم رهبری و سه شنبه هفتم تیرماه سالروز انفجار مقر حزب جمهوری اسلامی و شهادت دکتر بهشتی و ۷۲ تن از یاران ایشان به بیان چند نکته حول محور این حوادث پرداخت و گفت: خداوند بر اساس رحمت و حکمت با شهادت شهید بهشتی و حفظ مقام معظم رهبری ادامه انقلاب ما را تضمین کرد و جبهه کفر و نفاق را کنار زد و مردم خدمتگزاران صادق انقلاب را شناختند.
امام جمعه زاهدان گفت: روز قبل شهادت شهید بهشتی ترور نافرجام مقام معظم رهبری اتفاق افتاد و چه بسا اگر این حادثه اتفاق نیفتاده بود شخص ایشان در این مراسم شرکت میکرد و به شهادت میرسید اما خداوند متعال رهبر انقلاب را ذخیرهای قرارداد تا این انقلاب را حفظ کند.
وی ادامه داد: هفتم تیر روز قوه قضائیه است و در جلسه شورای قضایی استان نیز بر لزوم خدمت رسانی بیشتر به مردم، اجرای عدالت و بیان خدمات برای دلگرمی مردم تاکید کردیم.
نماینده ولیفقیه در سیستانوبلوچستان اظهار کرد: اول تیرماه سالروز تاسیس سازمان تبلیغات اسلامی به دستور امام خمینی(ره) روز تبلیغ و اطلاع رسانی دینی نام گرفت، زیرا فرهنگ یک جامعه نشان دهنده ارزشهای حاکم بر جامعه و نیز معیار سنجش ارزش یک جامعه میباشد.
امام جمعه زاهدان ادامه داد: در یک جامعه ارزشها و ضد ارزشها مربوط به فرهنگ آن جامعه بوده و نشان دهنده سطح جامعه می باشد و فرهنگ در عرصهها، ابعاد و لایههای مختلف جامعه حکم فرما و یک امر مهم، حساس، گسترده و دارای تاثیر فراوان است.
حجتالاسلاموالمسلمین محامی اظهار کرد: فرهنگ در جامعه اسلامی و مردم مسلمان باید بر اساس دین، مذهب و ارزشهای دینی آنها و منطبق با تعالیم دینی و ارزشهای اسلامی باشد.
وی گفت: باید فرهنگ خود را ارزیابی کنیم تا مشخص شود که چه مقدار با تعالیم دینی تطبیق دارد.
رئیس شورای فرهنگ عمومی سیستان و بلوچستان به بیان چند مصداق از مباحث فرهنگی و از منظر فرهنگ پرداخت و تصریح کرد: بحث تقید به احکام دینی در جامعه ما که استان ما نسبت به سایر استانها از وضعیت مناسبی برخوردار است برای مثال فرهنگ عفاف و حجاب مسئله ای است که باید به آن پرداخته و برای حفظ و تقویت آن تلاش کنیم و در این جهت همه دستگاهها و سازمانها مسئولیم و اگر یک سازمان به نام سازمان تبلیغات اسلامی نام گرفته به معنای این نیست که همه مسئولیت بر عهده این نهاد باشد، بلکه سازمان تبلیغات مدعیالعموم است و باید نشر فرهنگ و اخلاق اسلامی را مطالبه کند.
وی گفت: باید مشخص کنیم که فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه به چه میزان مورد توجه است و برخوردهای اجتماعی، روابط خانوادگی، فامیلی، کاری و تولیدات صدا و سیمای ما به چه میزان مطابق ارزشهای دینی است.
امام جمعه زاهدان عنوان کرد: یکشنبه پنجم تیرما روز مبارزه با مواد مخدر است و در جلسه با مسئولان امر بیان داشتیم که این امر دارای ابعاد مختلفی از جمله قاچاق، مبارزه با مواد مخدر و رسیدگی به معتاد است که از حیث فرهنگی همه باید دست به دست هم دهیم تا قاچاق مواد مخدر ضد ارزش باشد نه اینکه آن را مانند سایر مشاغل یک شغل عنوان کنیم.
نماینده ولیفقیه در سیستانوبلوچستان خاطر نشان کرد: کسانی که صاحب فتوا هستند باید فتوا به تحریم داده و افرادی که سخن آنها روی مردم تاثیر گذار است باید به تبیین مسئله بپردازند تا این فعالیتها به یک ضد ارزش در جامعه اسلامی تبدیل شوند.
حجتالاسلاموالمسلمین محامی ادامه داد: مبارزه با اعتیاد باید برای همه خانوادهها تبدیل به یک فرهنگ باشد، زیرا اعتیاد خانمان سوز است و همه ما باید در این جهت حساس و هم خود و هم اطرافیان را کنترل کنیم.
وی ادامه داد: بحث دیگر رسیدگی به معتادان است و وقتی کسی گرفتار باشد باید اصلاح شود و طبق گزارش ارائه شده امکانات به میزان یک سوم معتادان متجاهر است در صورتی که سایر معتادین نیز نیاز به پاکسازی دارند و در این حوزه سایر مردم و دستگاهها باید با ساخت خانههایی برای بازپروری معتادان نقش آفرینی کنند.
نماینده ولیفقیه در سیستانوبلوچستان با اشاره به دیدار با مجمع خیرین سلامت استان در هفته گذشته، بیان کرد: طبق گزارش ارائه شده؛ اکثر خیرین سلامت که در استان ما مشغول فعالیت هستند غیر بومی و از خارج استان هستند که قدردان آنها هستیم، اما چرا مردم خود استان این کار را نمیکنند، در حالی که در سیستانوبلوچستان انسانهای سرمایه دار زیادی وجود دارند که در خارج از استان سرمایه گذاری کردهاند و کارهای خیر خود را نیز به خارج استان میبرند که باید در این جهت فرهنگ سازی شود و این افراد در داخل خود استان سرمایه گذاری و به امورات خیریه بپردازند.
انتهای پیام